Cursus voor verduurzaming van Maastrichtse VvE’s

Binnen een appartementengebouw, een Vereniging van Eigenaren, is het moeilijker om te verduurzamen dan bij een grondgebonden woning. Bij een VvE moet je namelijk sámen met de andere eigenaren samen besluiten welke maatregelen je gaat nemen en hoe je dat gaat betalen. Om deze VvE’s te ondersteunen in deze lastige opgave, organiseert CNME Maastricht en Regio ook in 2022 weer een cursus “Limburgse VvE’s met Energie. De cursus bestaat uit een reeks van 3 dagdelen voor (bestuurs)leden van VvE’s die samen met hun buren willen verduurzamen.

In Maastricht woont 10% van de woningeigenaren in een appartementengebouw. Dat kan verschillen van een pand in Heer waarin 2 appartementen zijn, tot een gebouw op de Via Regia waarin meer dan 50 appartementen zijn. In de cursus wordt door twee trainers van LVmE uitgelegd waar de knelpunten zijn en hoe deze aangepakt kunnen worden. De knelpunten liggen niet alleen op technisch of financieel vlak, maar zeker ook op sociaal vlak.

In de cursus staan de trainers stil bij de technische kant van het verduurzamen van alle appartementen, hoe je dit aan kunt pakken en hoe een goed plan hiervoor op te stellen. En natuurlijk volgt daaruit meteen de financiële kant: hoeveel gaat dat kosten en welke subsidies zijn daarvoor beschikbaar?

De cursus geeft veel aandacht aan het samen met alle medebewoners nemen van besluiten om het pand te verduurzamen. Want of je nu eigenaar bent in een grote of kleine VvE, het dezelfde kant op krijgen van álle neuzen is de eerste en belangrijkste stap. Meedoen aan deze cursus helpt hierbij.

De cursus is zowel voor bestuursleden, voor leden van een werkgroep Duurzaamheid, voor geïnteresseerde bewoners en voor beheerders. De cursus wordt op drie middagen gegeven vanaf 3 februari en is gratis voor twee deelnemers van eenzelfde VvE of organisatie.

De cursus wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Maastricht. Schrijf je nu in via deze link.

Leave a Reply

Your email address will not be published.