Over ons

VvE’s Met Energie werkt sinds 2012 aan een breed programma in onder andere Rotterdam aan de energietransitie bij Verenigingen van Eigenaren. Dit doet zij door het opleiden, adviseren en begeleiden van VvE-leden die hun gebouw willen verduurzamen. De vereniging van eigenaren (VvE) was tot dat moment een ‘vergeten doelgroep’ in de diverse programma’s voor stimulering van energiebesparende maatregelen van de overheden. Tegelijkertijd vertegenwoordigt deze groep de helft van het eigendom in de stad.

Vanaf 2018 heeft Rianne voor en met de gemeente Maastricht gewerkt aan de opzet van de VvE Energiebalie Maastricht, in het kader van een Europees project en met subsidie van Interreg NWE en de provincie Limburg. In dat project zijn VvE Energiecoaches actief, waaronder Arno en Lysianne. Daarnaast gaven in 2019 en 2020 Mimi Slauerhoff en Corine Erades van VvE’s met Energie hun cursus voor VvE’s ook een aantal keren in Maastricht. Om dit volhoudbaar te maken in de provincie Limburg, hebben zij ons vieren opgeleid om deze cursus hier te kunnen geven. Daaruit ontstond Limburgse VvE’s met Energie.

De cursus, advisering en begeleiding van VvE’s worden in Limburg gerealiseerd door:

Bert Dierick

is adviseur in energiebesparing en lokaal duurzame energie opwekken. Adviseert particulieren, VvE’s, scholen en energiecoöperaties. Zowel op technisch, financieel als juridisch vlak. Bert is ook energiecoach bij het CNME Maastricht.

Arno van Tetering

Beter betaalbaar bewuster bewonen; er samen in uw appartementencomplex voor gaan. Met ervaring, kennis en ondersteuning behalen we samen dat optimale resultaat. Inclusief licht activistisch trekje…..

Lysianne Starmans

is architect en houdt zich voornamelijk bezig met het duurzaam verbouwen en uitbreiden van woningen. Daarnaast is zij gediplomeerd EnergiePrestatie-adviseur en geeft als energiecoach adviezen voor het verduurzamen van woningen en kleine VvE’s.

Rianne van der Krogt

maakte in 2017 de overstap vanuit bedrijfsapplicatie- en proces consultancy naar duurzaamheid. Zij heeft sindsdien de VvE Energiebalie Maastricht opgezet en werkt aan een Circulair en Afvalvrij Limburg via Afval Samenwerking Limburg.