Themabijeenkomst Isoleren Energiek Heuvelland 28-11-2023

Op deze pagina delen wij de presentatie van de Themabijeenkomst Isoleren met de deelnemers aan deze bijeenkomst.

Locatie: Gemeentehuis Vaals (Von Clermontplein 15 Vaals)

Datum: de presentatie werd gegeven op 28 november van 19:00-21:00, met uitloop tot maximaal 21:30. Inloop vanaf 18:45.

Voor verdere informatie over isoleren bevelen wij u ook van harte deze pagina aan, waar verder in wordt gegaan op onder andere het isoleren van gevel, dak en vloer en op energiezuinige ramen en ventilatie, de thema’s die ook tijdens deze avond aan bod zijn gekomen.

Bij vragen over de presentatie, neem gerust contact op met lysianne@lvme.nl.

Antwoord op gestelde vragen

Waarvoor staat de letter U in warmtedoorgangscoëfficient?

In de context van de Newtoniaanse mechanica is ‘U’ het symbool voor de potentiële energie van een systeem, uitgedrukt in J(oule).

Renovatiespouwmuurankers

Wanneer er wordt besloten om de bestaande spouwmuur te gaan na-isoleren, dan is het verstandig om eerst te laten controleren of de bestaande spouwmuurankers nog voldoende sterk zijn en niet doorgeroest zijn. Wanneer dit niet het geval blijkt te zijn, dan kan er gekozen worden voor het aanbrengen van renovatiespouwmuurankers. Alvorens deze aan te brengen moet er getest worden of de trekkracht van de bestaande muur voldoende is, met andere woorden moet er getest worden of het binnen- en buitenblad nog sterk genoeg zijn om aan elkaar te verankeren. Van diverse merken bestaan er spiraalvormige RVS ankers in verschillende lengtes die in een voorgeboord gat in het midden van een (bak)steen met behulp van slagkracht geplaatst worden, waardoor er direct een koppeling tussen binnen- en buitenspouwblad tot stand gebracht wordt. Het voorgeboorde gat dient vervolgens gevuld te worden met een op kleur gebrachte mortel.