VvE-energiebalie Maastricht…

…ondersteunt met tips, advies en cursussen

Wanneer u uw eigen woning wilt verduurzamen, bepaalt u zelf hoe u dat doet. Maar woont u in een appartementencomplex? Dan is het een ander verhaal!  Dan is het aan de vereniging van eigenaren (VvE) om een duurzaamheidsplan te maken. Daarbij moet dan rekening worden gehouden met ieders wensen. Hoe pak je dat aan als VvE? De gemeente Maastricht ondersteunt VvE’s daarin met VvE energiebalie Maastricht.

Informatiebijeenkomsten

We organiseren thema-bijeenkomsten over specifieke onderwerpen, zoals: isoleren, subsidies en leningen, de business case, de kleine VvE.

Cursussen

Verduurzamen van mijn appartementsgebouw: hoe pak ik dat aan? Waar begin ik? Wat zijn de mogelijkheden? Welke spelregels zijn van belang? Hoe gaan we dat betalen? Hoe neem ik de mede-eigenaren mee? In een cursus van 3 dagdelen (van steeds ongeveer 2,5 uur) behandelen we de technische, juridische en financiële aspecten die bij verduurzaming bij een VvE een rol spelen. En we geven veel aandacht aan het creëren van draagvlak binnen de VvE.

>> kijk hier voor meer informatie over de cursusinhoud

Netwerkbijeenkomsten: VvE café

Liever niet het wiel opnieuw uitvinden? Leert u ook graag van de ervaring van anderen? Het doel van deze netwerkbijeenkomsten is enerzijds om van elkaar te leren en elkaar te inspireren, en anderzijds om in contact te komen met VvE’s die jullie al voorgingen: misschien kunt u zelfs eens een kijkje nemen bij die andere VvE. We nodigen ook VvE’s uit om een presentatie te geven.

Bent of kent u een VvE die al enkele stappen heeft gezet en wilt u die ervaring delen met anderen? Laat het ons weten via info@lvme.nl.

Adviesgesprekken

Heeft u een duurzaamheidsvraag die u graag persoonlijk wilt bespreken? Wilt u een eindje op weg geholpen worden? Tips voor uw specifieke situatie? Meld u dan aan voor een adviesgesprek met een van onze onafhankelijke adviseurs via vve-balie@maastricht.nl.

Nieuwsbrieven

6 keer per jaar sturen wij een digitale nieuwsbrief naar de Maastrichtse VvE’s, met tips, nieuws en de agenda van de komende maanden. Meld u hier aan voor de nieuwsbrief.

Kalender VvE energiebalie Maastricht 2024

Gemeente Maastricht

De VvE Energiebalie Maastricht wordt u aangeboden door de gemeente Maastricht. Kijk ook op www.gemeentemaastricht.nl/bouwen-en-verbouwen/energie-en-klimaat/klimaathuis.